i stockholm och hälsar på

Är i sthlm :-)

Jag har handlat lite grejer som jag kanske kan visa när jag kommer hem. Det blir inget kolmården iallafall :-( dom har stängt och till helgen är det abbonerat.. fyfan va ledsen jag blir

så nu vet ni det. bye

här är en väldigt gammal bild på mig och ludde :P
från när vi var i stockholm typ vintern 2006 tror jag. Ludde har tillochmed hår på skallen hehe :D


skor

Kollade runt på lite sko sidor nu sådär när det är löningsdags snart. Have2Have har ju typ lagerensning max 199 kr på massor av skor. Men tråkigt nog är det bara storlek 40 och uppåt såklart på alla fina skor. Så det blev inga, Är man snål så är man :P

Ska åka till stockholm på lördag så det är lika bra att spara pengarna :-)
Vi ska åka till kolmården också. Älskar djur :D längtar
balsammetoden

Jag har läst om en grej som kallas för balsammetoden. Det går ut på att du tvättar håret enbart med balsam och skippar schampo helt.

Man skall få ett mycket friskare och starkare hår med mindre friss och mycket bättre kvalite.
När man skall börja med de här så ska man först tvätta håret med ett schampo som inte innehåller några mineraloljor och är silikonfritt med sulfater som tar bort alla kemikalier i håret som har lagrats med tiden.

Sen ska man införskaffa sig två olika balsam. Ett tvättbalsam som oftast är lite billigare och ett balsam som oftast är lite dyrare som återfuktar ända in i hårstrået.
Ett litet fåtal kan behöva tvätta håret med ett milt, SLS-fritt schampo då och då, för att få bort avlagringar i håret.

poängen med att sluta använda schmapon:

Vanliga schampon innehåller starka anjoniska och amfotära tensider, vilket innebär att de är väldigt bra på att lösa fett, men också torkar ut håret och hårbotten, vilket på sikt leder till att håret blir torrt och livlöst, frissigt och svårhanterligt.

Många hårbottenproblem som klåda, irritation och vissa former av mjäll, kan också vara direkt eller indirekt orsakade av att man torkar ut hårbotten. Om man slutar använda schampo, och istället tillför fukt och vårdande ämnen, ger man sitt hår och hårbotten en chans att repa sig och bli friska och starka.

Att torka ut hårbotten med starka fettlösande medel som schampo gör också att talgkörtlarna i hårbotten börjar producera mer fett för att kompensera. Det blir en ond cirkel som gör att man schamponerar oftare. När man slutar att stressa hårbotten med schampo så brukar talgkörtlarna i hårbotten vänja sig efter ett tag, och producera mindre och mindre fett.

 


Någon som känner sig manad? Jag ska nog testa detta iaf :-)

RSS 2.0