balsammetoden

Jag har läst om en grej som kallas för balsammetoden. Det går ut på att du tvättar håret enbart med balsam och skippar schampo helt.

Man skall få ett mycket friskare och starkare hår med mindre friss och mycket bättre kvalite.
När man skall börja med de här så ska man först tvätta håret med ett schampo som inte innehåller några mineraloljor och är silikonfritt med sulfater som tar bort alla kemikalier i håret som har lagrats med tiden.

Sen ska man införskaffa sig två olika balsam. Ett tvättbalsam som oftast är lite billigare och ett balsam som oftast är lite dyrare som återfuktar ända in i hårstrået.
Ett litet fåtal kan behöva tvätta håret med ett milt, SLS-fritt schampo då och då, för att få bort avlagringar i håret.

poängen med att sluta använda schmapon:

Vanliga schampon innehåller starka anjoniska och amfotära tensider, vilket innebär att de är väldigt bra på att lösa fett, men också torkar ut håret och hårbotten, vilket på sikt leder till att håret blir torrt och livlöst, frissigt och svårhanterligt.

Många hårbottenproblem som klåda, irritation och vissa former av mjäll, kan också vara direkt eller indirekt orsakade av att man torkar ut hårbotten. Om man slutar använda schampo, och istället tillför fukt och vårdande ämnen, ger man sitt hår och hårbotten en chans att repa sig och bli friska och starka.

Att torka ut hårbotten med starka fettlösande medel som schampo gör också att talgkörtlarna i hårbotten börjar producera mer fett för att kompensera. Det blir en ond cirkel som gör att man schamponerar oftare. När man slutar att stressa hårbotten med schampo så brukar talgkörtlarna i hårbotten vänja sig efter ett tag, och producera mindre och mindre fett.

 


Någon som känner sig manad? Jag ska nog testa detta iaf :-)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0